Anasazi – Een mythisch verhaal over leiderschap

Op deze pagina tref je een aantal vertelverhalen ge├»nspireerd op het boek Anasazi – Een mythisch verhaal over leiderschap. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

Inleiding boek Anasazi
Anasazi indianen hebben ooit gewoond in Amerika. Over dit volk worden veel mysteries verteld. Opa Tanoan vertelt aan Little Hawk zijn mysterie.

Hoofdstuk 1: Het volk heeft honger
Het volk heeft honger gaat over hoe leidinggevenden omgaan met geluiden van ontevreden medewerkers. Het is een vertelverhaal uit het boek Indianenverhalen, uiteraard gaat het leesverhaal met meer details gepaard. De moeite waard.

Hoofdstuk 2: Waarom wachten
Het 2e verhaal uit het boek Indianenverhalen gaat over ‘waarom wachten.’ Knopen doorhakken en keuzes maken.

Hoofdstuk 3: Het eerlijke verhaal
Dit verhaal gaat over een mislukte jacht. En wat vertel je dan als je terugkomt in je stam.

Hoofdstuk 4: Lege geesten
Waar haalt de chief zijn wijsheid vandaan. Dat hoor in je dit verhaal.

Hoofdstuk 5: ‘Waar naar toe’

Het verhaal ‘Waar naar toe’ gaat over de aankondiging van de chief. Hij vertelt zijn volk dat hij gaat reizen. Hij legt zijn leiderschap neer, maar vertoont eigenlijk nog meer leiderschap dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Hoofdstuk 6: “Nieuwe horizon”

Het verhaal ‘Nieuwe horizonnen’ gaat over de veranderingen die Anazi waar neemt en hoe zij daarin gevolgd wordt. Daarin doet ze een paar verrassende ontdekkingen.

Hoofdstuk 7: Ontmoeting

Twee onverwachte bezoekers komen naar de zieke chief. Een geheimzinnige boodschap staat centraal in dit verhaal. Hoe verder?

Het laatste hoofdstuk: Opnieuw

Zijn de Indianenverhalen over Anasazi die Opa Tanoan in mijn boek vertelt eigenlijk wel waar? Verzonnen of is het echt… In dit verhaal vertel ik je hoe alles met elkaar verbonden is en met een verrassende afloop.